Шуменец с успех на Световното по авиомоделизъм

Êìåòúò Ëþáîìèð Õðèñòîâ ïîçäðàâè Èâàéëî çà îòëè÷íîòî ïðåäñòàâÿíå íà Ñâåòîâíîòî ïî àâèîìîäåëèçúì

Шуменецът Ивайло Димитров/16 г./ записа голям отборен и индивидуален успех на Световното първенство по авиомоделизъм за радиоуправляеми планери. Надпревата се проведе в град Випава, Словения. Нашият младежки национален отбор спечели трето място в отборното класиране, след като мери умения с пилоти от 25 страни, между които САЩ, Русия, Италия, Канада, Япония, Украйна и Германия. В националния ни отбор освен шуменецът Ивайло, са Никола Радков от Пловдив и Младен Тотев от Казанлък.

В заключителната фаза на турнира Ивайло Димитров остава шести в класирането. Лошите метеорологични условия го принуждават да приземи по-рано самолета си, за да не бъде дисквалифициран.

Тийнейджърът е член на клуба по авиомоделизъм към Общински детски комплекс в Шумен, а

негов треньор е Валентин Вълчев. Тренира от първокласник. Казва, че любимият му спорт изглежда като забавно хоби, но всъщност изисква много големи познания и изключителни умения. В сряда младият състезател дойде в кметството, за да благодари лично на кмета Любомир Христов за финансовата подкрепа от община Шумен за участие в световната надпревара. Ивайло донесе и част от спечелените медали тази година. Отличията му са над 90. Градоначалникът също благодари на Ивайло за достойното представяне на Шумен и България пред света.

Коментари

Задължително поле