Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Пентагонът: Две трети от военните съоръжения в САЩ са застрашени от климатичните промени

Заличена юридически е фермата в Болярово, където имаше съмнение за чума

В Македония очакват разрастване на заболяемостта от грип

Гери-Никол и Алисия с награди за музикален идол Куп влюбени на церемонията The 1 Lifestyle Awards

Тръмп няма планове да обявява извънредно положение

Колата проходи Hyundai пресъздаде машина от „Междузвездни войни“

Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

Мръсен въздух в няколко града тази сутрин

Как се прави поза „арбалет“?

Лекар: София е пред грипна епидемия

Силни земетресения в Перу и Еквадор

Руското посолство в САЩ: България екстрадира руснак, обвинен за онлайн измами

Шуменски кметове обсъждаха туризма до 2020 г.

Губранторът на Шумен Донка Иванова води Областния съвет по туризъм. Снимка Областна управа - Шумен

Стратегия за развитие на туризма в област Шумен до 2020 г. обсъждаха във вторник кметовете на общини от региона. Те се събраха на изнесено заседание в старата столица Плиска – в картинната галерия на известния комплекс Двор на кирилицата. Областният съвет за развитие беше под председателството на губернатора Донка Иванова.

Кметове и представители на 10 шуменски общини обсъждаха туризма до 2010 г. в картинната галерия към Двора на кирилицата. Снимка: Областна администрация Шумен
Кметове и представители на 10 шуменски общини обсъждаха туризма до 2010 г. в картинната галерия към Двора на кирилицата. Снимка: Областна администрация Шумен

„С подготовката на стратегията искаме да поставим началото на съвместната ни работа за постигане на координирани дейности в сферата на туризма“, заяви тя. Целта е област Шумен да се превърне в още по-разпознаваема, предпочитана, целогодишна и конкурентоспособна туристическа дестинация, защото регионът има голям потенциал. Тук са двете стари столици Плиска и Велики Преслав, резерватите „Мадара“, „Кабиюк“, Шуменската крепост, Паметник „Създатели на българската държава“… Туристическото развитие би било добра основа за развитие на малкия и средния бизнес в областта, за повишаване на инвестиционната активност и трудовата заетост.

Градоначалниците подкрепиха основните насоки в стратегията за развитие на туризма в региона, като подчертаха необходимостта от предлагане на общи туристически пакети между няколко общини. До края на ноември те ще изпратят конкретни предложения за включване в документа.

Шумен ще бъде домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточния район в края на месеца. Тогава областният управител на Шумен Донка Иванова ще предложи да бъде сформирана работна група към съвета, която да обобщи всички предложения от Областните консултативни съвети по туризъм в Североизточния район с цел по-добро координиране на дейностите в сектора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.