Шуменско училище показва оценки онлайн

От началото на учебната година СУ „Панайот Волов“ в Шумен въвежда електронен дневник, оповестиха от гимназията. Системата ще предлага широк обмен на информация за оценки, отсъствия на учениците и школски инициативи, което трябва да подобри комуникацията между ръководството, администрацията, учителите, учениците и родителите.

От ръководството са категорични, че платформата няма да затрудни училищната общност, защото вече има натрупан опит в тази сфера. Преди няколко години за първи път в Шумен педагози от същото школо разработиха и въведоха подобна система, която подобри и ускори работата на администрацията.

Дигиталната замяна на хартиените дневници е част от иновативната стратегия на СУ "П.Волов" за създаване на екологична и комфортна учебна среда. Пред приключване е ремонтът на учебната сграда по ОП „Региони в растеж“ и след санирането и цялостната подмяна на ел.инсталацията и отоплителната система се очаква значителен спад на консумацията на електроенергия и по-ефективно отопляне на цялата сграда.

Коментари

Задължително поле