Шуменци внесоха за месец 1,5 млн.лв. данъци

Над 1,5 млн.лв. налози са внесли шуменци само за месец от старта на данъчната кампания в община Шумен. От тях близо 1 млн.лв. са платени в брой, около 400 000 лв. по банков път и малко над 120 000 лв. са постъпили, чрез ПОС терминал, съобщават от кметството.

До 31 януари са подадени 396 патентни декларации и 29 за туристически данък.

До 1 март всички жители на община Шумен ще получат съобщения за дължимите налози - подготвят се 76 000 писма. В тях се съдържа информация за задълженията за недвижими имоти, за притежание на моторно превозно средство и за такса битови отпадъци.

До 31 март трябва да бъде заплатен и данък "куче-домашен любимец". Според общинската наредба шуменци плащат 12 лв., а жителите на селата от общината – 5 лв.

От общинската данъчна служба припомнят, че кампанията започна на 12 януари.

Проверка за задълженията може да се направи на страницата на местната администрация в интернет, чрез клиентски идентификационен номер/КИН/. Издаването на КИН е безплатно и се предоставя от общинската данъчна служба.

Плащането на данъците може да се извърши на касите в отдел „Местни данъци и такси” в сградата на общината на бул. „Славянски” 17 при работното време от 08,30 до 17,30 ч., без прекъсване. За улеснение на гражданите задълженията могат да бъдат платени на място и чрез ПОС-терминални устройства. Данъчните си задължения гражданите могат да платят и на изнесеното работното място в кв. „Боян Българанов” в Шумен от 07,30 до 17,30 ч. и почивка от 12 до 14 ч. от понеделник до петък. Плащането на задълженията може да се извършва и по банков път по сметка, обявена на сайта на община Шумен – www.shumen.bg

Коментари

Задължително поле