Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Шуменци на протест за преизчисление на пенсиите Над 500 души се подписаха за два часа

Пенсионерски протест за преизчисление на несправедливия размер на доходите на възрастните събра над 200 души в Шумен в четвъртък. Следващият е в понеделник, а може да станат и безсрочни, ако не се вземат под внимание исканията на пенсионерите. Решение за стъпаловидно недоволство в цялата страна беше взето миналата седмица на Национална кръгла маса, припомни председателката на шуменския „Съюз на пенсионерите 2004“ Анка Янкова.

Пред присъстващите тя изчете петиция до Народното събрание и Министерски съвет с основно искане: Преизчисляване на пенсиите със средния осигурителен доход за 2018 г. и то да залегне в бюджета за идната година. В документа се казва, че обещаното 6,7% индексиране на пенсиите от 1 юли 2020 г. е реално 3,3%. То ще бъде предварително стопено с ръста на цените и услугите. Затова възрастните не са съгласни с подобно увеличение.

В петицията се обяснява, че последните 30 г. са време на падение в качеството на живот на 2,5 милиона души. Над 50% от пенсионерите са с пенсии под жизнения минимум. Има противопоставяне на една група пенсионери на други. Съотношението между стари / нови пенсии на хора, работили една и съща професия, е 1:2 и повече. Вече 11 г. преизчисляване на пенсиите спрямо средния осигурителен доход на предходната година няма, се казва в петицията. Тя завършва: „Включете към Бюджет 2020 финансови средства и преизчислете всички пенсии на възрастни хора с трудов стаж със средния осигурителен доход от предходната година! Това искане е жизнена необходимост за възрастните хора. Иначе нашите протести ще станат бесрочни.“.

Пред „Труд“ Янкова каза, че предложението вече е внесено от БСП и се очаква реакция. В Шумен започва събиране на подписка в подкрепа на искането. За по-малко от два часа се събраха над 500 подписа на възрастни и млади.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.