Шумен събира студенти-творци от 13 университета

По време на литературния конкурс „Боян Пенев“ автори ще пишат от натура

49 студенти от 13 университета ще участват в 42-то издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ с домакин Шуменския университет „Еп.Константин Преславски“. Конкурсът се открива в петък, а интересното е, че след официалната част в 13 часа участниците ще четат лично свои произведения пред публиката.

Журито тази година е в състав: доц. Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов. Куратор на конкурса е доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“.

В 18:00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ Пламен Дойнов и Петър Чухов ще представят свои нови книги.

На 18 май от 9:00 часа в Природен парк „Шуменско плато“ ще се проведе поетическият пленер писане от натура „Над облаците и под земята“. В 14:30 часа е стартът на 39-ия поетически дуел с модератор Петър Чухов, участници в него са Надежда Романова и Пламена Николова. В 17:00 часа в зала 309 на Ректората Васил Видински ще представи дебютната книга „Годината с тринайсет прозореца“ на Лилия Трифонова, носител на Голямата награда в миналогодишното издание на конкурса.

На 19 май от 10:00 часа членовете на журито и студентите ще дискутират в Културния радиосалон – Студио 3 на Радио Шумен, а от 11:30 часа пред паметника на Иван Пейчев пред библиотеката ще бъдат връчени наградите.

Те са в три раздела – поезия, белетристика и критика. Голямата награда – издаване на книга на автор-студент, се осигурява от Община Шумен и тази година е в размер на 1000 лева. Ще бъде посочен и фаворитът на публиката.

Коментари

Задължително поле