Ще гледат мярката на задържания за убийството на Криси при закрити врата в болницата

Окръжната прокуратура в Сливен внесе искане в Окръжния съд на Мартин Трифонов /21 г./ да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от съдебната палата в областния град.

Заседанието е насрочено за 14,30 ч. и ще е изнесено. То ще се проведе при закрити врата в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински", където обвиняемият бе настанен след задържането му. Магистрати коментираха, че дори и ако се беше провело в зала на Окръжния съд, на заседанието нямаше да се допуснат външни лица и медии. Причина за решението са фактите и обстоятелствата, които ще бъдат изнесени във връзка с три тежки престъпления срещу невръстно дете.

7-годишната Кристин Георгиева от сливенското с. Сотиря бе намерена от близките си недалеч от дома си. Детето бе в безпомощно състояние, със счупени ребра, множество разкъсвания, тежка черепна травма. По-късно момиченцето издъхна в болницата в Сливен. Говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, че тежката травма на главата е била несъвместима с живота и е станала причина за смъртта на детето. Няма никакви данни за проявена небрежност от страна на медицинския екип, който е транспортирал нараненото момиченце до болницата.

Мартин Трифонов е постъпил в болницата с две огнестрелни рани в единия крак и фрактура на другия, получени по време на преследването му. Опериран е.

Състоянието му е стабилно, няма опасност за живота. Пред служебния адвокат той направил пълни самопризнания за престъпленията спрямо Кристин, за които ще носи наказателна отговорност: убийство на малолетно лице, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата, изнасилване и блудство. Трифонов заявил, че не е познавал детето. Опитал да оправдае гнусното си деяние с това, че бил употребил алкохол. Преди задържането му, от МВР подчертаха, че лицето не употребява наркотици, алкохол, има слабост към енергийните напитки. Резултатите от взетите ДНК-проби категорично доказват, че той е извършител на тежките престъпления.

Коментари

Задължително поле