„Ювентус“ взе най-желаният младок

„Ювентус“ уреди Матайс де Лихт, най-желаният младок от грандовете. Световните агенции разкриха, че капитанът на „Аякс“ вече е приел офертата на италианския шампион. 19-годишният бранител ще подпише договор за 5 години със заплата от 8 млн. евро. С предвидените бонуси сумата може да достигне 12 млн. Така Де Лихт ще стане втори по заплата в гранда от Торино след мегазвездата Кристиано Роналдо, който прибира по 30 млн. евро. Именно португалецът е в основата на това защитникът да пожелае да играе в „Ювентус“.

„Говорих си с приятели от детските години и си спомнихме, че когато играехме в двора, аз винаги исках да съм Кристиано Роналдо – каза младокът. - Първата ми футболна фланелка от онези времена също беше на португалеца“.

В контракта ще бъде включена откупна клауза на стойност 150 млн. евро, която ще се увеличава всяка следваща година. Именно невъзможността да впише подобна точка в своя договор е попречила на „Пари Сен Жермен“ да финализира привличането на Де Лихт преди няколко седмици. Сумата се струвала твърде ниска за френския шампион, който не искал да загуби лековато покупка от подобен характер. От „Барселона“ също са се отказали от Де Лихт.

Каталунците имаха голямо желание да се подсилят с 19-годишния талант, но вече са осъзнали, че той предпочита „Ювентус“. Сега той ще има възможност да играе заедно с идола си. Аякс пък ще получи 70 млн. евро за своя капитан. През миналия сезон Де Лихт стана шампион на Холандия, спечели купата на страната и стигна до полуфиналите в Шампионската лига, след като преди това „Аякс“ елиминира именно „Ювентус“.

Коментари

Задължително поле