Юлиан Ангелов, ВМРО: Президентът не определя кой трябва да влиза в изпълнителната власт

Юлиан Ангелов, ВМРО

Президентът не определя кой трябва да влиза в изпълнителната власт, а да позволи на главния секретар на МВР Младен Маринов да бъде кандидат за министър. Това коментира на влизане в Министерски съвет, където започна коалиционният съвет, организационният секретар на ВМРО и депутат от Обединени патриоти Юлиан Ангелов.

"Надявам се, че той също ще направи своя правилен избор и ще даде възможност на Младен Маринов да бъде министър", допълни Ангелов, който замества лидера си Красимир Каракачанов, тъй като вицепремиерът днес е в Малко Търново.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ пък Цветан Цветанов пък ще се присъедини по-късно, защото изпраща в първи клас най-малката с дъщеря.

Ангелов каза още, че с оглед коалиционното споразумение, ГЕРБ трябва да определят министрите от тяхната квота, а Обединени патриоти нямат претенции. "Ако имаме забележка към определен кандидат, тогава можем да си дадем мнението, но е редно те да дадат своите кандидатури, както е по коалиционно споразумение", обясни той.

Юлиан Ангелов изрази надежди, че номинациите на новите министри ще са експерти и професионалисти. Попитан за слуховете Росен Георгиев или Стоян Братоев да оглавят транспортното министерство, патриотът отказа да коментира.

Междувременно, в социалните мрежи Цветан Цветанов публикува снимка от първия учебен ден на дъщеря си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика