Юмейхо възстановява жизнените сили на организма

Валентин е роден на 1 август 1962 г. Завършил е двигатели с вътрешно горене, след това и курс по рефлексология в НСА. Той е един от двамата българи с пета степен юмейхо. Децата му Павлин и Елеонора Мирчеви също са посветени в практиката.

Повечето болести тръгват от гръбнака, хората основно съсипват телата си с храна, категоричен е специалистът

Човек трябва да се въздържа от лъжи, клевети, алчност и гняв

Един от доказаните юмейхо специалисти у нас Валентин Мирчев повече от 15 години помага на хората да възстановят своето здраве, прилагайки похватите на източната практика.

Известни спортисти, политици и артисти са се подлагали на възстановителния метод юмейхо и са намирали изцеление. Самият Валентин не дели пациентите си по ранг, защото се старае да помогне на всеки да се справи с болките в гръбнака или с друг здравословен проблем. В момента той е заместник-председател на „Юмейхо сдружение България“ и притежава пето ниво. Валентин е упълномощен и да следи дали терапевтите у нас прилагат метода според изискванията, наложени от Международния институт по превантивна медицинска практика в Токио. Също така преподава юмейхо в НСА. Сред обучените от него специалисти са и синът и дъщеря му. През лятото Валентин работи във вилно селище „Свети Никола“ край морето.

 

- Г-н Мирчев, методът юмейхо е бил наречен първоначално „божествен масаж“. Какви са предимствата му пред останалите видове лечение?

- Знаем, че човешкият организъм има природна, естествена способност да се самовъзстановява и да преодолява болката, слабостите и страданията и това е сред неговите най-забележителни качества. Чрез юмейхо може изключително бързо да се възвърне това равновесие, като се регулира центърът на тежестта в тялото и вследствие от това да се въздейства върху заболяването, симптома или неразположението. Юмейхо се отличава от всички други методи на лечение именно поради факта, че се работи директно върху причината на заболяването, а не върху неговите симптоми, и възстановява нарушеното равновесие, което е основната причина за много заболявания. В юмейхо първо правим правилна диагностика според теорията за центъра на тежестта, а след това с метода възстановяваме жизнените сили и постигаме равновесието, чрез което организмът има възможност да възстанови своите регулаторни способности.

- Какво се повлиява най-добре чрез юмейхо?

- Най-добре се повлияват заболявания на опорно-двигателния апарат - дископатии, дискови хернии, коксартроза, гонартроза и други. Има и много случаи, при които съвременната медицина не успява да се справи, но ние успяваме.

- А има ли проблеми, при които не се препоръчва?

- Ако има остри дискови хернии, не трябва да се прилага, при ракови заболявания се използва само ако човек е съгласен да му се направи - облекчава болката. Чрез похватите на метода се подобрява лимфният и кръвоносният поток, отстранява се умората и се ускорява елиминирането на излишната млечна киселина. Всички полезни вещества, необходими за мускулната дейност, се разнасят от кръвта и по артериите чрез специфичните движения в юмейхо, което се отразява добре на организма.

- Юмейхо възражда древните оздравителни методи, използвани от монасите в Шаолин. Кой обаче е неговият създател?

- Създателят на юмейхо е проф. Масаюки Сайонджи, който е бил майстор и в Шиацу и също е ходил в легендарните манастири. Той е започнал да прави изследвания за прилагане на източните традиционни методи и похвати за лечение, като дори ги надгражда, систематизира и подрежда. През 1981 г. известният учен създава метода, основаващ се на сто базови похвата.

- Твърдите, че има българска следа в Китай?

- Да, Китай е бил 200 години под българско владичество още преди повече от 6000-7000 години. Китайците са били завладени от българите, но малко хора го знаят това, защото не познаваме историята и миналото си, а така няма как да влезем в бъдещето. Траките и наследниците им българите сме сред най-старите цивилизации. Всяка наша клетка пази тази информация. Нека хората да се поинтересуват и да прочетат какво пише по този въпрос. Мога да кажа, че дори китайският календар не е китайски, а български, и е редно хората да го възприемат като българския календар.

- Китайците казват, че гръбнакът е закачалка за всички болести. Така ли е?

- Оттам се получават болестите, защото там е равновесието в човешкото тяло. Като има нарушение самото притискане на нервните окончания в лявата или дясната част е различно и така едната половина на тялото се инервира и товари повече, а другата по-малко, и органите започват да страдат. По принцип хората основно съсипват тялото си с храната. Трябва да се правят и упражнения, защото физическата култура е много важна. Ако на човек му се налага да седи един час непрекъснато на бюро или пред компютъра, е хубаво след това за 10-15 минути да се направят упражнения.

- В този ред на мисли българите май имаме „добри закачалки“ и сме на челните места по гръбначни изкривявания. Преди в училищата имаше задължителна физзарядка, а днес почти не се мисли за здравето на децата...

- Да, едно време имаше хубави гимнастики, които децата правеха още от училище. В момента не е така, а това е работа на всички, които управляват държавата. Не знам в близките 20 години дали е имало министър, който да се занимава със здравето на децата, не съм чул за такъв. Аз не се интересувам само от здравето на хората, а и от политиката, защото тя определя много неща. Болна тема ми е тази за закона за задължителния предпазен колан. Той трябва да се слага само по избор на самия човек, защото има случаи когато хора са се спасили, понеже са били без колана. Аз съм един от тези хора.

- Какви други мерки трябва да се вземат, за да имаме здрав костноставен апарат и гръбнак, освен гимнастика?

- Хората трябва да ядат чиста храна, в която да няма консерванти, да наблягат на плодовете и зеленчуците и да пият чиста изворна вода. Мляко и сирене е хубаво да се консумира повече докъм 15-18 години, а след това, ако може да не се прекалява с тях. Алкохолът, цигарите и наркотиците и лошите мисли са най-големият бич.

- Вие лично каква храна консумирате?

- Главно храна, която мога да си отгледам сам в моята градина. Хубаво е човек да си посади зеленчуци, да ги гледа как растат, да ги обработва и да се труди. Ям хляб от лимец, който също си го правя лично и от десет месеца не консумирам сладки неща, а само мед.

- А ако човек не разполага с необходимите финанси, може ли сам да си помогне, за да бъде в кондиция?

- Има хиляди варианти, ако не – ние, хората, ще помогнем, трябва всички ние да си помагаме. Знаете ли колко много храна се изхвърля всеки божи ден у нас, а с нея може да се нахрани още една България! Човек може да си помогне сам и с билки, на които страната ни е богата.

- Защо българинът е депресиран и отчаян?

- Това е благодарение на политиката на страната, защото всичко около нас се изкарва в тъмни краски. Малко са хората, които са силни и носят чистота в съзнанието си, която им помага да се предпазят от този негативизъм. Човек трябва да се въздържа от лъжи, клевети, алчност и гняв, както и да има правилна мисъл, защото от нея се поражда кармата.

- Как в днешното динамично и стресово време да опазим и подобрим здравето си?

- Чрез природата и като се общува повече с хора, а не с мобилните телефони. (Смее се) Най-голямото щастие за нас, българите, е, че говорим на много хубав, точен език, чиято вибрация е силна и различна, но не всеки го осъзнава и разбира.

13978381_10153696049132617_1586163489_o

 

14030806_10153696049162617_642932550_n

 

Коментари

Задължително поле