Юсейн Болт става футболист в Австралия

Най-успешният спортист в последните години Юсейн Болт не изоставя мечтата си да стане футболист, въпреки че вече е на 31 години. Притежателят на световните рекорди в бягането на 100 и 200 метра ще премине 6-седмични проби в австралийскияСентрал Коуст Маринърс, който се състезава в елитната дивизияА1“.

Изпълнителният директор на клуба Шон Мийленкамп се надява носителят на 8 златни олимпийски медала да премине успешно тестовете, за да се присъедини към тима, което ще предизвика по-сериозен интерес към австралийския шампионат.

Това е страхотна възможност и говорим само за сериозен футболтвърди Мийленкамп. - Не става въпрос за трикове, с които да привлечем внимание.“

Преди време Болт направи една тренировка с немскияБорусия(Дортмунд) и игра в приятелски мач с екипа на норвежкияСтрьомгодсет“. Ямаецът обаче мечтае да облече фланелката на английскияМанчестър Юнайтед“, на който е фен от дете. Допълнителен плюс за него е, че спортен директор наСентрал Коуст Маринърси Майк Фелън, който е бил помощник-треньор начервените дяволиот епохата на сър Алекс Фъргюсън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт