Янев е готов да се извини на лекарите, които може да е обидил

Снимка: Булфото

Служебният премиер Стефан Янев заяви в парламентарната пленарна зала готовност да се извини на лекарите, които са се почувствали засегнати от думите му, изречени във вчерашния блиц контрол, че Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва. Призив за извинение към министър-председателя отправи депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

Стефан Янев подчерта, че многократно е изказвал дълбока благодарност към всички лекари и медицински специалисти, които се борят за човешкия живот. Той поясни, че думите му са били казани в разговор, започнал с думата "война", вкарана именно от Костадин Ангелов, който е обяснил, че българските лекари се намират във война.

"Аз съм съгласен да приема, че е така. Всяка една дейност, която е в интерес на хората, по отношение на тяхното здраве и техния живот, мога да приема, че е война", коментира премиерът. Всяка една война се спечелва, когато участващите в нея са убедени, че тя е справедлива. Ако вие в момента искате да внушите, че лекарите участват в несправедлива война, това вероятно е обида към тях", обърна се той към Ангелов.

"Ако ви обижда това, че някой смесва парите с вашето присъствие в тази справедлива операция, да не я наричам война, ако мислите, че моите думи са били такива, аз се извинявам. Но по отношение на факта, че се смесват думите, смесват се понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, г-н Ангелов, на вас не се извинявам", допълни Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика