Автобус се обърна на магистралата край Вакарел, има пострадали

Свидетел: Удари ни кола и паднахме в канавката

Тежка катастрофа с автобус е станала на магистрала „Тракия“ при Вакарел. Автобусът се е преобърнал в платното в посока София.

Към момента няма данни за загинали. Временно е спряно движението в участъка в посока София, съобщиха от МВР.

Към 11.25 часа в полицията е получен сигнал за пътния инцидент при 28 км на АМ „Тракия“, в района на Вакарел. По първоначални данни, автобус се е преобърнал встрани от пътя, има ранени, посочват от вътрешното министерство. Организирани са медицински и екипи на пожарната и полицията за оказване на помощ на пострадалите пътници. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи.

На мястото на инцидента са изпратени 11 линейки, потвърдиха от Центъра за Спешна медицинска помощ – София пред БТВ. Според постъпилите сигнали, има над 20 пострадали, част от хората все още са в преобърнатия автобус и не може да бъде направена оценка на броя и сериозността на състоянието им. Линейки са тръгнали от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София. Пострадалите ще бъдат закарани в Окръжна болница и „Пирогов“.

Потребители в социалните мрежи съобщават за огромно задръстване около километър 40 на магистралата в посока София. Платното е затворено за движение заради инцидента.

"Кола удари автобуса отстрани, шофьорът изгуби контрол и се обърнахме в канавката. Водачът на автобуса по никакъв начин не е направил нещо, което да ни застраши", разказа свидетел, пътувал в автобуса.

На място наистина има лек автомобил, със смачкана предна дясна част.

Всяко кръстовище от изхода на София към магистралата се регулира от екипи на Пътна полиция, които отбиват движението, за да могат да преминат линейките, предаде репортер на "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България