"Агрополихим " ще назначава с предимство девненци

Един от големите заводи в Долината на химията "Агрополихим" ще назначава с предимство девненци, включително и по отношение на търсенето на неквалифицирана работна ръка за производството на предприятието. Всички, които имат желание да работят в него, ще се обръщат към общинската администрация на града, която ще им съдейства за изготвяне на CV , а кметът Свилен Шитов лично ще връчва документите на изпълнителния директор на "Агрополихим" АД Филип Ромбаут. Това се разбраха двамата на среща с местната общественост, съобщиха от пресслужбата на общината.

Белгийският инвеститор е изразил учудване, че девненци като цяло не кандидастват за работа в завода, където свободните места се попълвали с работници от съседните общини и най-вече от провадийските села.По време на срещата кметът на Девня Свилен Шитов е посочил намеренията на администрацията да профилира гимназиалното образование в града за нуждите на химическата промишленост, както и за преодоляване на отрицателните демографски тенденции в общината.

"Агрополихим" обжалва в съда наложената му санкция от 100 хил. лева за депониране на фосфогипс. Според изпълнителния директор Филип Ромбаут държавата не прилага адекватно общоевропейската директива за третиране на отпадъците, съдържащи флуориди. Той определил като безпочвени твърденията, че депонираният от предприятието фосфогипс е токсичен и опасен за природата и човешкото здраве. Нещо повече-площадката, която стопанисва , е оборудвана с модерна инженерна инфраструктура, която отвежда водите до пречиствателната станция на завода и не позволява попиването им в подпочвения слой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес