Актьорът Милен Иванов се въплъщава в четири роли в комедия по Дарио Фо

Премиерата на спектакъла „Няма да платим” е на 1 и 6 декември в театъра в Търново

„Няма да платим! Няма да платим!” по Дарио Фо представя трупата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Премиерните дати са две – на 1 и 6 декември от 19 часа на Камерна сцена в храма на Мелпомена.

Режисьор на постановката е Георги Михалков, в чиито ръце е поверен и спектакълът „Албена” на търновския театр. Експериментално произведение, изцяло изградено на етюдна основа – така описва спектакъла неговият режисьор. Той работи с два екипа в „Няма да платим”, а три от ролите са дублажни.

Режисьорът работи с целия млад състав на театъра, а повечето от актьорите са около 30-годишни. В четири образа се превъплъщава в спектакъла актьорът Милен Иванов. Художник на представлението е Лидия Къркеланова, участват Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Дончо Дончев, Силвия Шекилова, Дария Йорданова, Стоян Борисов, Георги Тодоров и Милен Иванов.

Асистент-режисьор на постановката е Силвия Шекилова. Автор на плаката за спектакъла е Марио Петров, четвъртокурсник по „Графичен дизайн” във Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Момчето е присъствало на почти всяка репетиция на търновските театрали, стана ясно по време на пресконференцията днес. Да работи съвместно с възпитаници на ВТУ е сред инициативите, на които държи екипът на МДТ „Константин Кисимов”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура