Акция срещу разпространението на дрога в Бургас, закопчаха 12 души

Проверяват фен-клуб на "Левски" по сигнал, че бил наркодепо

12 души са били арестувани рано сутринта във вторник в Бургас като част от банда за разпространение на наркотици. Шеф е бил познайник на полицията - Томито Черния, а единият от арестуваните е наемател на фен-клуб на футболния отбор "Левски". Задържани са и двамата синове на Томито.

Акцията е на ОД на МВР Бургас и ГДБОП под надзора на Спецпрокуратурата, потвърди старши комисар Калоян Калоянов, директор на бургаската областна дирекция. Групата е била следена от близо месец.

Главатар на наркобандата е Томито Черния, който също е вече зад решетките. Черния бил арестуван рано сутринта в дома си, близо до "Славейковото пазарче", в центъра на морския град. Задържани са били и двамата му сина.

Наркоразпространителите продавали дрога, има съмнения че зарибявали и ученици. Текат разпити, казаха от полицията.

Друг от арестуваните, е изведен от фенклуб на "Левски". Според съседи, това е наемател на клуба. Ролетните щори на помещението обаче постоянно били пуснати и не се виждало какво става вътре. Непрекъснато влизали и излизали млади хора и наоколо смятали, че фенклубът е само някакъв склад.

Комшиите разказват, че за няколко дни в началото щорите били вдигнати наполовина и вътре се виждали младежи, които пият кафе и гледат телевизия. После "картината" била закрита.

Фенклубът се намира на ул. „Хаджи Димитър” №3 в центъра на Бургас, преди е бил на ул. Цар симеон".

Двата адреса са близо един до друг, а наоколо има елитна гимназия и училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право