„Алианц Арена” – домът на „Реал”

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo looks upwards during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 27, 2016. / AFP / CURTO DE LA TORRE

Алианц Арена” се превърна в дома на „Реал” (Мадрид). В продължение на 46 години Мюнхен бе кошмарната дестинация за най-успелия клуб в света – 10 загуби в 11 гостувания. Триумфът с 2:1 в сряда вечер бе трети поред на „Алианц Арена” след 4:0 през 2014-а и друго 2:1 миналия сезон.

От страшен „Байерн” се превърна в приятен за „Реал”. Дори когато е доста по-добър, както бе в последният мач. Голяма работа, че създава положения. Голяма работа, че повежда в резултата. Голяма работа, че създава с пъти повече положения. Футболът се брои на голове. И повечето бяха в баварската врата. А историята показва – отстрани ли „Байерн” по пътя си, „Реал” винаги става европейски шампион.

По-добри бяха, но ние използвахме шансовете си. Изиграхме посредствен мач”, лаконично каза Тони Кроос, баварска рожба, продаден за скромните 25 милиона евро на „Реал” от бившия треньо Пеп Гуардиола. Халфът се превръща в най-успелия германски футболист. Вече е четирикратен европейски шампион – веднъж с „Байерн” и три пъти с „Реал”. Освен това триумфира и на Мондиал 2014.

Преди година „Байерн” се нахвърли върху съдията Виктор Касай за отпадането от „кралете”. Сега могат да се сърдят само на себе си, но време за поправителен има във вторник. И миналия сезон „Байерн” падна с 1:2, спечели в Мадрид с 2:1 в редовното време, за да загуби с дузпи. Затова и Зинедин Зидан, треньорът на „Реал”, е здраво стъпил на краката си. Най-малкото и заради загубата с 1:3 от „Ювентус” в последния домакински мач от Шампионската лига.

Нищо не е свършило – отсече Зизу. – След мача с „Юве” се нуждаехме от съвсем друго представяне срещу „Байерн”. Не можем да си позволим отново лош мач на „Бернабеу”, защото ще ни накажат.”

Кристиано Роналдо прекъсна серията си от 11 поредни мача с гол. Кавалерът на „Златната топка“ имаше много тиха вечер на „Алианц Арена“, остана почти незабележим. И въпреки това домакините не успяха.

Подарихме два гола на „Реал“ - каза Юп Хайнкес, наставникът на „Байерн“. - Имахме великолепни положения за много попадения. Странен мач. Недопустимо е да създадеш толкова много положения срещу европейския шампион и да не можеш да спечелиш.“

Освен загубата „Байерн“ трябваше да преглътне и две контузии. Още в началото на мача излязоха Ариен Робен и Джером Боатенг. Защитникът дори е заплашен да пропусне световното първенство в Русия.

Баварците може да бъдат глобени и заради нахлул на терена фен. Двама души нахлуха на терена, опитвайки да се снимат с Роналдо. Е един от тях почти скъса фланелката на Франк Рибери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят