Алонсо повежда колоната в Льо Ман

Фернандо Алонсо явно е на път да намери щастието си в алтернативни автомобилни състезания. Двукратният световен шампион във Формула 1 в последните години се мъчи в средата на колоната със слабата кола на „Макларън“ и все по-често намеква, че може да премине в друг шампионат.

Вчера испанецът постигна най-големия си успех извън „кралските гонки“ – спечели поулпозишън в „24 часа на Льо Ман“. Зад волана на „Тойота Газу Рейсинг“ Нандо и съотборниците му Казуки Накаджима и Себастиен Буеми завъртяха обиколка за 3:15,377 минути и оставиха на 2 секунди зад себе си втората кола на тима с пилоти Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес.

„За нас е фастастично да сме първи, но също и че на второто място също е кола на „Тойота“ – заяви Алонсо. – Но състезанието тепърва предстои и трябва да подходим с нужното уважение.“

Испанецът обаче изрази недоволство, че във Формула 1 е все по-далеч от първите места.

„Мисля, че последният ми истински шанс за титлата беше през 2007-а – призна Нандо. – Вече минаха 11 години, така че малко или много свикнах. Но все по-малко ми харесва посоката, в която се развива Формула 1. Вижте стартовата решетка в Канада – по две коли на „Мерцедес“, „Ферари“, „Ред Бул“, „Форс Индия“ и „Рено“. Явно шампионатът вече е на конструкторите, а пилотите нямат голямо значение.“

Гонката в Льо започва този следобед и завършва утре. Освен в нея, Алонсо планира да стартира и на „Инди 500“ в Индианаполис. А във Формула 1 вече вървят слухове, че мястото му в „Макларън“ за следващия сезон ще бъде заето от 18-годишния британец Ландо Норис, който в момента е резервен пилот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт