Американският армейски оркестър в Европа с концерт във Велико Търново

Оркестърът на Въоръжените сили на САЩ в Европа ще изнесе концерт във Велико Търново на 5 май – събота. Американският армейски музикален състав ще зарадва меломаните в Старата столица по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Старопрестолният град и Русе са двата български града, в които популярната формация ще гостува.

Музикалното събитие ще е със свободен вход и ще се състои в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Концертът ще започне в 15,00 ч. на 5 май.

Оркестърът на Въоръжените сили на САЩ в Европа е популярен в цял свят. Гостувал е в повече от 20 държави в Стария континент и в Близкия Изток. Над 200 са представленията, които музикантите изнасят всяка година. Репертоарът включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд в стиловете джаз, суинг и др. Формацията изпълнява също традиционния произведения за духов оркестър, маршове и инструментални солови творби.

Оркестърът е създаден през 1940 година. Понастоящем е третият по големина армейски музикален състав на Въоръжените сили на САЩ и най-големият извън пределите на Северна Америка. Седалището му се намира в Зембах, Германия.

Концертът във Велико Търново е организиран от Американското посолство, с подкрепата на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България