Антъни недостижим на 200 м бътерфлай

Антъни Иванов бе безапелационен на родния шампионат. Снимка СПОРТАЛ

Антъни Иванов не остави съмнения, че е най-добър у нас на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай. Осмият от световното за мъже ликува с титлата на държавния шампионат на басейна на Спортната палата със солиден аванс пред конкурентите си - 1:55,23 мин. Рекорд този път нямаше, но силното плуване на 18-годишния търновец достави истинско удоволствие на феновете на „синия“ спорт. Два дни по-рано Иванов триумфира и на 100 м бътерфлай, като подобри върховото постижение на страната – 51,85 секунди. Така националът стана първият българин, който слезе под гросмайсторската граница от 52 сек в дисциплината. На родният шампионат бронзовият медалист от мондиала за юноши, постави три рекорда, като за годината те са общо осем.

А в най-интригуващата надпревара Венцислав Айдарски ликува с титлата на 1500 метра свободен стил - 15:18,62 мин. Асът ни не се подведе по темпото на младоците Петър Божилов и Йордан Янчев, които дръпнаха в първите 400 метра. Националът финишира със солиден аванс, следван от Божилов (15:40,31).

В надпреварата се изявиха и ветераните. Лъчезар Шумков стана първи на 50 м бруст (27,61), а Александър Николов имаше сериозен принос за титлата на „Черно море“ в щафетата 4 по 50 м свободен стил - 1:32,79 мин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт