Арестуваните за масовия бой на стадион „Лаута” в Пловдив нараснаха на 11

Арестуваните за масовия бой на пистата на стадион „Лаута” в Пловдив в края на първото полувреме на мача „Локомотив” (Пд) – ЦСКА (0:1) са вече 11, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

От полицията уточняват, че за охраната на футболната среща ръководството на клуба домакин е ангажирало частна охранителна фирма. В Областна дирекция на МВР - Пловдив е постъпило официално писмо, че полицията няма да бъде ангажирана с охраната на мача, а ще охранява обществения ред в района около стадиона и подстъпите към него.

След възникване на инцидента между агитките на двата отбора, е подаден сигнал от делегат на БФС и представител на частната охранителна фирма до ръководителите на полицейските сили, разположени в зоната на стадиона. В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители са овладели ситуацията, сбиването е прекратено и са предотвратени по-тежки последици.

Спрямо 11-те задържани в ареста на Пето РУ на МВР-Пловдив участници в конфликта, сред които има и двама руски граждани - привърженици на „Спартак” (Москва), ще бъде приложена цялата строгост на закона, декларира шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той допълни, че предвид факта, че футболната среща между „Локомотив” (Пд) и ЦСКА-София е от категория "рискови", полицейските сили бяха позиционирани непосредствено до стадиона и това допринесло за бързата им реакция при овладяване на ситуацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ