„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

Споразумението беше подписано от изпълнителния директор на лидера в българския рудодобив инж. Делчо Николов и кмета на Панагюрище Никола Белишки.

„Асарел-Медет“ продължава да подпомага дейностите на Община Панагюрище. За целта беше подписан анекс към традиционния дарителски договор, като срокът му беше удължен до 2021 година. Споразумението беше подписано от изпълнителния директор на лидера в българския рудодобив инж. Делчо Николов и кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Компанията продължава да подкрепя местния спорт чрез Асоциацията на спортните клубове в града със сумата от 75 000 лв. за 2018 г. и остава генерален спонсор на традиционния Световен шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище. Дружеството осигурява и  финансирането за гостуването на оригинала на Панагюрското златно съкровище, което ще се завърне в града от 6 април до 6 юни тази година. „Асарел-Медет“ АД дарява и 520 хиляди лева за инфраструктурни проекти.

От 2012 година компанията ежегодно осигурява средства за стипендии на деца с изявени дарби от община Панагюрище по дарителската инициатива „Звезден клас“. За подкрепа на талантливите деца и младежи от общината и през 2018 година се предоставят 11 000 лева. Обезпечена от дружеството е престижната Дриновска стипендия за обучение на изявен местен студент в чужбина. Отново ще бъде предоставена награда за Националния фестивал за българска патриотична песен „Родолюбие“, както и коледни подаръци на децата от детските градини в общината. В дарителския договор са предвидени още средства за традиционните празници на всички села от община Панагюрище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес