Атанас Атанасов, Веселин Петров и студенти представят "Хляб в джоба" на Матей Вишниек

"Хляб в джоба" на Матей Вишниек е новата постановка, която ще бъде представена най-напред на сливенска сцена, съобщиха от Драматичен театър "Стефан Киров".

Професорът от НАТФИЗ Атанас Атанасов води в Града под Сините камъни свои възпитаници. Веселин Петров е асистент в класа му по актьорско майстроство, носител на "Аскеер" за изгряваща звезда, специализант по режисура при проф.Пламен Марков. "Хляб в джоба" е режисьорският му дебют, в света на Вишниек, където "с единия крак си в реалността, а с другия - в сюрреалното". На сцената ще се представят актьорите, четвъртокурсници в академията, Кирил Недков, Боян Петров и Йордан Върбанов. Сценограф на представлението е Михаела Добрева, музиката е на Йордан Върбанов.

Пиесата разказва за двама мъже, които стоят, надвесени над изоставен кладенец. В кладенеца е паднало куче. Мъжете обсъждат причините за това, но дали ще стигнат до спасението на един живот, е загадката, разказаха още от театъра в Сливен. "Всеки си носи хляба в джоба. Въпросът е дали е само за него, или би го дал на някой друг", така режисьорът коментира метафората в заглавието на пиесата.

Матей Вишниек, според познавачите, е близък по стилистика до Йожен Йонеско и Самюъл Бекет. Досега у нас е представяна единствено пиесата му "Работа за стар клоун, на сцената на Народния театър от Ивайло Христов. Новата постановка в Сливен може да бъде видяна на 27 и 28 януари, в камерната зала на театъра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България