Бащата на загиналото 5-годишно дете от Габрово признал, че го е бутнал от моста

5-годишното дете, което беше открито мъртво вчера в река Янтра, е бутнато от моста от баща си. Той е направил пълни самопризнания, обяви директорът на ОДМВР-Габрово ст. комисар Борислав Муеров.

Първата версия на 31-годишния мъж е, че детето само е скочило в реката. След това е признал, че е бутнал момченцето. На база тези признания вчера в късния следобед му е повдигнато обвинени за убийство, предаде БТВ.

Муеров обясни, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила. „Назначена е експертиза и са взети кръв и урина. Лицето е криминално проявено – за кражба и за средна телесна повреда, за което има осъдителна присъда от 8 месеца, която е излежало“, заяви Муеров.

Майката на детето е била обявена за издирване, но е открита. Тя не е подавала сигнали за насилие срещу бащата на детето, с когото е живяла на семейни начала.Обвиняемият е биологичен баща на детето.

"При разпита в прокуратурата майката е казала, че не се оплаквала, защото се е страхувала да не бъде убита", обяви Надежда Желева, окръжен прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България