Безплатна забавачка и евтини дърва за огрев осигурява община Чипровци

Средства за подпомагане на деца, млади семейства и възрастни е осигурила и в тазгодишния си бюджет малката планинска община Чипровци, съобщи кметът Пламен Петков.

През 2019 г. 56 малчугани на възраст от 3 до 7 години ще посещават детската градина в балканското градче без родителите им да плащат такси. Сумите ще се превеждат от местната управа.

„От 2016 г. издържаме градината с пари от бюджета и вече трета година се справяме успешно. Това е изключително важно за младите ни семейства. Повечето от тях са с ниски доходи, а ние държим  младите хора да останат в града и да работим заедно за развитието му”, каза Петков.

За справяне с демографсккия срив, обезлюдил селищата в планинския край, общината в Чипровци от няколко години изплаща и по 1000 лева еднократна помощ при раждането на бебе. В началото на зимата местната управа осигурила и дърва за огрев на 1100 къщи.

Трупите са от общинската гора и семействата платили  по 38 лева за кубик, а работниците ги доставили до домовете на хората, сподели градоначалникът. Бюджетът на община Чипровци за 2019 година е 4,7 милиона лв. Средствата са разпределени разумно и ще стигнат за всички важни дейности, заяви Пламен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини