Без кмет остава пак район „Младост“

Владимир Клисуров нямал опит да ръководи администрацията

Столичният район “Младост” пак е на път да остане без кмет, след като посоченият да изпълнява длъжността Владимир Клисуров обяви в социалните мрежи, че възнамерява да подаде оставка.

До скоро той бе заместник на Десислава Иванчева с ресор “Образование”. След ареста на кметицата и другата й заместничка Биляна Петрова за получаване на подкуп в особено големи размери, Столичния общински съвет натовари Клисуров с отговорността да управлява района. От СОС се аргументираха с избора на Иванчева, която сама предпочете този заместник пред другия – Румен Русев.

На заседанието на Съвета новият и.д. кмет обяви, че няма нужния опит да е начело на “Младост” и прие поста с неохота. Вчера той обясни в профила си във фейсбук, че преди да напусне ще инициира референдум, с който хората в района ще се питат искат ли забрана на строителството за срок от две години, докато не бъдат променени устройствените планове.

Клисуров се оплака, че няма идея кой ще приеме оставката му.

“Оставката на г-н Клисуров в този момент е бягство от отговорност. Той е част от екипа на г-жа Иванчева, който в последните 2 г. управлява “Младост”, затова няма как да приемем обяснението му, че сега осъзнава своята некомпетентност”, заяви пред “Труд” председателят на СОС Елен Герджиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България