Бекенбауер излезе от нелегалност

След месеци наред във вилата си в Кицбюел най-великият германски футболист Франц Бекенбауер излезе от нелегалност. Кайзера бе обвинен в подкуп, с който е спечелил домакинството на Мондиал 2006 за родината си.

„Винаги съм казвал, че това са лъжи – отсече Бекенбауер на церемония в Мюнхен. - Създадоха ми облик, срещу който дори не мога да се защитя. Дал съм всички доказателства на разследващите и повече нямам намерение да говоря или да се боря срещу някого.“

Според обвиненията от сметка на Бекенбауер в Швейцария са прехвърлени пари в Катар към фирма на Мохамед бин Хаман, бивш функционер на ФИФА. Кайзера получил сумата от Роберт Луис-Дрейфус, тогавашен шеф на „Адидас“. През 2005-а ФИФА му върнала 6,7 милиона евро. Произходът на парите продължава да е тайна.

Бекенбауер и в момента е почетен президент на „Байерн“, но не се занимава с клуба. Баварците преговарят да купят канадския вундеркинд Алфонсо Дейвис от „Ванкувър Уайткапс“. Роденият в Гана талант наподобявал много Ариен Робен.

Нико Ковач, новият треньор на „Байерн“, стартира с престижна победа – 3:1 над „Пари Сен Жермен“. И двата отбора бяха с много резерви. За ПСЖ дебютираха треньорът Томас Тухел и вратарят Джанлуиджи Буфон. Изненадващо единият от баварските голове вкара забравеният португалец Ренато Санчес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят