Бивш тим на Стоичков спря серията на „Барса“

Бивш тим на Христо Стоичков се оказа препъни камъка пред „Барселона“ за първи път в историята си да завърши сезон в Примера без загубен мач. Заради уредена контрола срещу „Мамелъди Съндаунс“ в сряда треньорът Ернесто Валверде извади Лионел Меси от групата за гостуването на „Леванте“. А както вече е ясно този сезон – няма ли го аржентинецът, „Барса“ страда. Така и стана – първа загуба с 4:5.

Желанието на „Мамелъди“ било Меси да играе поне едно полувреме на всяка цена. А аржентинският идол е помолил за по-малко натоварвания, за да почине преди Мондиал 2018. Последния път, когато „Барселона“ почна без Меси, тимът губеше с 0:2 от „Севиля“, но при появата си Лео за 30 минути вкара гол и направи асистенция за 2:2. Още едно доказателство, че през този сезон каталунците прекалено много зависят от своя лидер.

На терена във Валенсия бразилецът Филипе Коутиньо постигна първия си хеттрик за „Барселона“. Но централната защита с Томас Вермален и Йери Мина бе крайно недостатъчна за летящия „Леванте“, който спечели за пети път в последните 6 кръга. До началото на второто полувреме малкият отбор водеше с 5:1.

„При всяка атака ни вкарваха гол – ядосваше се Валверде. - За „Барса“ не е нормално да получи пет попадения. „Лавенте“ игра свободно, а ние не успяхме да контролираме съперника.“

Капитанът Андрес Иниеста разкритикува отбора в предпоследния си мач за каталунците: „Искахме да завършим сезона непобедени. Не е най-важното, но... Лошото е, че липсваше организация в играта ни. Не може да ни хванат на толкова много контраатаки.“

Преди фаталната неделна вечер „Барселона“ бе в серия от 43 поредни двубоя без загуба в Примера дивисион. През този сезон вече има по едно поражение в трите турнира, в които участва – първенство, купа и Шампионска лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят