Бойко Борисов: В момента, в който направим индустриална зона, тя се пълни

Снимка: Денислав Стойчев

В момента, в който направим индустриална зона в страната, тя се пълни. Това каза премиерът Борисов по повод официалното откриване на центъра за споделени услуги на Световната банка в София, който се намира в София Тех парк.

По думите му не е случайно, че неправителствените организации отчитат 5% изсветляване на бизнеса. Освен това в ИТ сектора България се развива 2-3 пъти по-бързо, отколкото другите страни в ЕС. Според него не е случайно и, че един от осемте суперкомпютъра ще бъдат именно в страната ни.

 Чрез вас правим най-добрата реклама на държавата", обърна се премиерът към ръководството на Световната банка.

„Трябва да благодаря на Кристалина Георгиева, която с работата си там е доказала, че на българите може да ни се гласува доверие. Има десетки примери на общите проекти със Световната банка, но бих отчел най-вече вчерашния ден, като най-видим - концесията на Летище София. Участваха най-добрите фирми в Европа и какви ли не глупости чух по тази тема. Благодаря на банката, като консултант по сделката ни помогна", допълни Борисов. По думуте му това е доказателство, че в България обществените поръчки се правят прозрачно, ясно и точно.

"Да избереш София за център за споделени услуги не е много лесна работа", допълни Борисов. По неговите думи резултатите, които България показва във всяка една област, са отлични.

Премиерът добави, че сега предстои изграждането на един от най-важните коридори - София - Скопие - Тирана. "Мисля, че много отива на Световната банка. Не само финансиране, а и по същия начин да съблюдавате целия процес, защото той е геостратегически, изключително важен, и ще даде мощен тласък на развитието на региона", каза Борисов.

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че днес е един от добрите примери, защото глобална институция като Световната банка и нейната група намира повод да припознае България като второто място след Чанай, Индия, където да бъде открит подобен център за споделени услуги.

„За нас е радост, че днес се открива поредният офис в столицата. Благодаря на Световната банка, че избра София, заради таланатите, които има в нашия град“, сподели градоначалникът Йорданка Фандъкова.

"Щастливи сме да започнем една нова фаза в нашето партньорство", каза още Шаолин Янг.

Снимки: Денислав Стойчев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес