Боклукчийска мафия тараши Бургас

Роми тарашат нон стоп контейнерите за боклук в Бургас. Те се движат на групи или поединично и са снабдени дори с ръкавици, при "преглеждането" на съдържанието им. За събиране на "плячката" използват стари бебешки колички, колела с големи кошове и дори с двуколки, които сами теглят по улиците.

След като разровят боклука, голяма част от него оставят на улицата. Навред летят найлонови торбички и всякакви други атрибути, които сметосъбиращата фирма почиства чак на следващия ден.

Боклукчиите обикновено са от вътрешността на страната, правят си лагери на места край Бургас. Общинска полиция редовно ги гони и събаря убежищата им от картони и найлони, но те се връщат отново и никнат като гъби из града. Особено активни са в комплекс "Възраждане", видя наш екип.

Някои дори си купуват бира и сядат край контейнерите, където изчакват нови торби за "проверка".От полицията също разгонват боклукчиите, щом ги засекат по улиците. Вече се подготвят и акции срещу тях, защото замърсяват града в жегите и в разгара на сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България