Борисов в Габрово: Новостроящият се храм се изгражда изцяло с дарения и е великолепен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Министър-председателят инспектира и строителството на довеждащия път към тунела под Шипка

"В Габрово посетих новостроящия се храм в кв. Младост, който е посветен на всички габровски светии". Това написа във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

"Той се изгражда изцяло с дарения и е великолепен. За него Министерски съвет осигури 180 000 лв. за важен етап от строителството. В града не е изграждана църква повече от 100 години", пише още премиерът.

Правителството ще помогне за довършването на ремонта на православния храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских", обяви още министър-председателят по време на инспекцията.

"Още 300 хиляди лева ще са нужни за довършване на ремонта, за да започнат служенията в църквата в началото на следващата година“, допълни премиерът.

След инспекцията на храма в Габрово, премиерът направи проверка на строителството на довеждащия път към тунела под Шипка.

Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук. Мащабно и модерно строителство. Имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина. Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна". Там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни". Това коментира премиерът, след като инспектира обхода на града.

Той направи проверка и на строителството на довеждащия път към тунела под Шипка.

Премиерът пристигна в града за откриването на новото предприятие за производство на ловно и спортно оръжие. Изграждането му започна през април миналата година, а инвестицията в строителство и оборудване е на стойност близо 15 млн. лева. В откриването участваха още виципремиерът Томислав Дончев, който е габровец, и кметът на града Таня Христова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България