Борисов в Давос: След всички разговори тук съм оптимист за присъединяването на Западните Балкани (ВИДЕО)

След всички разговори, които проведох тук, съм оптимист за присъединяването на Западните Балкани към ЕС и особено в сферата, която ние сме извели като приоритетна - инфраструктурата. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред български журналисти след среща с Борге Бренде, председател на Управляващия борд на Световния икономическия форум в Давос.

Бренде пожела успех на България като ротационен председател на Съвета на ЕС и определи приоритетите на страната ни като изключително важни за единството и сигурността на Европа. Той отбеляза, че всички на форума коментират темата за Западните Балкани, което е доказателство за актуалността й.

"Изграждането на магистрали, жп линии и пристанища ще даде възможност да дойдат повече туристи, инвеститори и бизнес, както и да задържим хората там. В същото време тези държави, които са по-напред - Сърбия, Черна гора, затварят преговорните глави. Това ще покаже, че Европа е силно и трайно ангажирана със съществена част от своята територия, каквато са Балканите", каза Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика