Борисов събра шефа на БФС с главния прокурор, вътрешния министър и футболните босове в МС

Снимка: Пламен Стоименов, Архив

В 11 ч. в Министерския съвет започна среща на премиера Бойко Борисов с президента на БФС Борислав Михайлов, главния прокурор Сотир Цацаров, заместника му Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, видя репортер на вестник "Труд". На срещата присъстват и босовете Георги Домусчиев ("Лудогорец"), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков ("Левски").

Целта на сбирката е да се набележат мерки за осигуряване на спокоен футболен сезон, в който съдиите да не бъдат атакувани.

Освен това, през миналата седмица ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС заради тв правата. Клубът обвини Кирил Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата „Нова Броудкастинг Груп“, „Лудогорец“, „Футбол Про Медия“ и член на изпълкома на футболната централа. От "Армията" искат друга телевизия да предава мачовете на отбора и ще отчислява пари към БФС и съперниците на „червените“.

Бойко Борисов лично се е заел босовете на клубовете да гарантират феърплей и не иска завихряне на торнадо още преди старта на сезона.

Сезонът в Първа лига започва на 12 юли, петък, с мачовете "Ботев" (Враца) - "Берое" от 18.45 ч. и ЦСКА - "Етър" от 21 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ