БФС се хвали с 19,1 млн. лв. бюджет

Бюджетът на БФС за 2018 година ще бъде 19,1 милиона лева. Сумата бе съобщена след последното заседание на изпълнителния комитет на централата преди предстоящия конгрес на 16 февруари.

„Стана дума за прогнозен ръст от 6 милиона лева, който идва от програмите на ФИФА и УЕФА, от участието на националния отбор за купата на нациите и от работата на администрацията – каза заместник-изпълнителният директор Павел Колев. - През 2006 година бюджетът е бил 7 милиона лева. За 12 години се е увеличил 12 пъти.“

Колев обяви, че не може да отговори кой клуб е пуснал кандидатурата на Ивайло Дражев за президент на БФС. Досега има само двама официални кандидата – настоящият шеф Борислав Михайлов и Любослав Пенев. „Левски“, „Славия“, „Пирин“ (Разлог), „Места“ (Хаджидимово) са внесли кандидатурата на бившия вратар. 1 февруари е срокът за внасяне на кандидатури.

546 клуба ще гласуват за нов президент на конгреса. Ще бъдат изключени 145 клуба заради липса на дейност, а ще бъдат предложени 117 нови члена.

„Идеи не съм видял, а само плюене – каза Михайлов. - Няма да коментирам опозицията. Готвим се да спечелим конгреса. Ако това стане, ще разчитам на повечето от сегашния изпълком. За има 63 процента ръст, без да сме се класирали на голям форум, е нещо огромно. Очаквам ръст всяка година. Работим за доброто на клубовете ни. До седмица фирмата, която държи тв правата, ще преведе парите, за да могат да направят нормална зимна подготовка.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ