България на 63-о място в класация за най-добрите страни

България е на 63-о място в класацията за най-добрите страни в света, изготвена от американското списание U.S. News and World Report.

Класацията се изготвя въз основа на допитване до 21 000 граждани от 36 страни от всички региони на света, които оценяват 80-те страни по няколко показателя.

Швейцария е номер едно в класацията заради гражданското й общество, бизнес климата, качеството на живот и културното й влияние. Канада е на второ място, а Великобритания – на трето. Германия е на четвърта позиция, с три по-надолу от миналата година. Япония напредва с две позиции и се класира на пето място. След тях са Швеция, САЩ, Австралия, Франция и Норвегия.

fff

България е оценена сравнително добре за качество на бизнес средата (47-о място), като изпреварваме съседна Румъния с 2 места. Според допитаните в проучването предимството, което привлича инвеститорите в България, е възможността за ниски производствени разходи в индустрията.

Оценени сме средно за гражданство, качество на живот и историческо наследство. Много ниски точки имаме за световно и културно влияние, нямаме нито една точка по критерия движеща сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес