България участва на благотворителен базар в Атина

На 24 и 25 ноември 2018 г. в Атина се проведе за поредна година благотворителен коледен базар. Събитието се провежда по инициатива на гръцката филантропична организация „Приятели на децата“ и под егидата на Атинската община.

Участие в базара взеха много посолства, сред които тези на Египет, Кипър, Румъния, Турция, Италия, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Индия, Люксембург, Украйна, Китай, Мароко и др.

За поредна година Българското посолство със съдействието на българската общност традиционно участва в Коледния базар със съдействието на българските неделни училища в гръцката столица, както и на други представители на българската общност.

Оригинални български продукти бяха осигурени с помощта на търговско-икономическата служба. Лакомства от българската национална кухня бяха предоставени от нашите сънародници в Атина. Българският щанд бе посетен от множество посетители, които останаха очаровани от българските продукти и основно от щанда на Българска роза, който събра най-много средства.

В рамките на базара специална поздравителна програма бе изнесена от български танцови състави - „Пиперлии“ към българското неделно училище „Паисий Хилендарски“, ансамбъл „Детелини“, танцова формация "Въртиоро", както и ученическата фолклорна група към НБУ „Св. св. Кирил и Методий“. Публиката посрещна с бурни аплодисменти изпълнението на танцьорките, облечени в български народни носии.

Събраните благотворителни средства ще се предоставят за децата без родителска грижа, отглеждани в детската градина на организацията „Приятели на децата“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа