Валентин Радев: ОДМВР – Перник стои добре, нейната работа е оценена от местната власт и прокуратурата

Министър Валентин Радев проведе работна среща със служителите на ОДМВР – Перник, съобщиха от МВР. Вътрешният министър подчерта, че дирекцията стои добре и според отзивите на местната, областната власт и на прокуратурата.

Сработването и постигането на правилния диалог с институциите е от изключително значение, припомни министър Радев с допълнението, че за него е също толкова важно какво усещане оставяме у хората.

В този смисъл проведохме днес регулярна среща по разпореждане на премиера с представители на областната управа, кметове и кметски наместници, поясни министърът. Част от тях поискаха по-голямо присъствие на полицията в малките населени места. Това ще бъде направено по преценка на професионалното ръководство, след анализ на интерактивната карта на престъпността и според възможностите, които имаме.

Повдигнат бе и въпросът както за видеонаблюденито в населените места, така и за монтиране на камери за засичане на скорост. Работим в тази посока, търсят се варианти част от парите, които се събират при пътнотранспортни произшествия, да остават за населените места. Местната власт също ще прецени какви средства би могла да отдели за закупуването на камери, заяви министър Радев и уточни, че по този начин ще се освободи и ресурс от полицейски сили, които да бъдат пренасочени в други дейности.

Нашата цел е хората да знаят и всекидневно да се убеждават, че могат да разчитат на полицията, бе категоричен вътрешният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България