Варна изпрати с почетен знак генералния консул на Русия

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента на генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук по повод завършване на дипломатическата му мисия. Събитието се проведе в Община Варна, в присъствието на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов и представители от консулството.

„Приемете този знак като символ на сътрудничеството и развитието на традиционно добрите българо-руски взаимоотношения. За нас беше чест и удоволствие да работим с консулството през този период и доказателство за това са различните съвместни инициативи, които реализирахме. Вярвам, че ще останете истински приятел на Варна и градът ни винаги ще бъде специален за Вас“, заяви Иван Портних.

"Благодаря от сърце за тази награда, защото това е оценка за моя опит, за моята работа като ръководител на дипломатическата мисия във Варна. Ние сме един братски народ и както гостите на града, така и всички граждани на Варна, виждат колко се е променил градът от началото на работата на настоящия екип на кмета. Благодаря за инициативите, които сме започнали заедно - както се казва на руски „топката от сняг се увеличава с всеки един момент".

Затова вярвам, че ще постигнем още повече", каза Сергей Лукьянчук. Той допълни, че е в навечерието на визитата на министър-председателя на България в Русия очаква отношенията между двете държави да се задълбочават и подобряват още повече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия