ВАР си спечели още един противник

Системата за видеонаблюдения ВАР продължава да търпи критики. Новата доза негативни коментари дойдоха от родината на футбола Англия. А причина за негодуванията от лагера на „трите лъва“ бе отсъдена от главния рефер Дениз Айтекин (Германия) дузпа в заключителните минути на срещата с Италия, реализирана от Лоренцо Инсиние за крайното 1:1.

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт отказа да приеме, че има нарушение: „Трябва да приемем решението, но мисля, че това е чиста и очевидна грешка.“

А в конкретната ситуация фаулът бе отсъден, след като връхлитащият в наказателното поле Федерико Киеза бе съборен и настъпен от Джеймс Тарковски, защитникът на „Бърнли“.

„Това е нарушение - отсече Греъм Пол, бивш топ съдия на Англия. - Контактът е ясен и се вижда добре на забавен каданс. Реферът бе перфектен.“

Голът на домакините също бе дискутиран, след като играчите на „трите лъва“ изпълниха бързо фаул, след който Джейми Варди се разписа. Протестите на „адзурите“ за липса на съдийски сигнал с право не бяха приети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят