Вижте един от имотите на Маргарита Занеф, продадени заради дарението за НХГ (СНИМКИ)

Младо семейство е броило 1 272 500 долара за жилището на българката Маргарита Занеф в австралийския град Уейвъртън. Името й нашумя през последните дни заради за Националната художествена галерия в София, направено по нейна воля.

Постъпленията от продажбата намиращия се на ул. "Кинг стрийт" 2/27 имот, на обща стойност 1,272 милиона долара, ще бъдат дарени на Художествената галерия в Сидни и Художествената галерия на България, пише в свой материал местното издание Mosman Daily.

Последната воля на колекционерката на изкуство от български произход, преди да напусне този свят на 95-годишна възраст, е била имотите й да бъдат продадени, а средствата - дарени на галериите в Сидни и София.

Апартаментът с две спални бил притежание на семейството й от 1963 г.

"Тя беше невероятно отдадена на културата жена. Дарила е на двете галерии и приходите от продажбата на второто си жилище - в Блекхийт", разказват от компанията за недвижими имоти, реализирала търга. Според брокера, в него са участвали четирима потенциални купувачи, а броят на наддаванията достигнал 35. "Много силен резултат за такъв тип жилище и то без паркинг", коментира той пред Mosman Daily.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България