Владимир Малинов, „Булгартрансгаз”: Намеренията ни са до края на 2019 г. газовият хъб „Балкан“ да започне да функционира

Нашите намерения са до края на 2019 г. българската газова борса хъб „Балкан“ да започне да функционира. Това каза на пресконференция Владимир Малинов, изпълнителен директор на „Булгартрансгаз, относно мерките от актуализираната енергийна стратегия до 2020 г., които са със срок до 31 декември 2018 г.

"Искам да благодаря за подкрепата, която „Булгартрансгаз“ получи от българския парламент, българското правителство и най-вече от министър Теменужка Петкова, защото тези амбициозни цели нямаше как да бъдат постигнати без тяхната подкрепа. Енергийната стратегия съдържа три ключови елемента, по които ние работим. Считам, че с този меморандум, които подписахме вчера, намерихме един партньор. Надявам се в до края на месец февруари да сме приключили работата по меморандума, за да започне действителната работа върху българската газова борса хъб „Балкан“.

Нашите намерения са до края на следващата година да започне да функционира“, посочи той, като поясни, че ще очакват и частно участие, но мажоритарният капитал да остане в „Булгартрансгаз“.

Малинов обясни, че до 11 януари потенциалните участници, които проявяват интерес към обществената поръчка ще могат да се регистрират и до края на месеца ще има информация на заинтересованите лица и тези, които желаят да се обвържат правно с проекта.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес