„Всички начини да си във форма“ помага на българите да спортуват повече

 С една карта за спорт вече може да посещавате различни спортни клубове и да практикувате любимите си занимания без ограничения и с големи отстъпки

С наближаването на Европейската седмица на спорта в края на септември организирана от Европейската комисия и подкрепена от Министерството на младежта и спорта, Содексо България стартира инициативата „Всички начини да си във форма”. Кампанията на Содексо цели да окуражи българите да бъдат физически активни, като повиши осведомеността им за многобройните ползи от практикуването на спорт и подпомогне изграждането на навици за по-здравословен начин на живот.

„Чрез инициативата искаме да покажем на хората, че могат да бъдат активни, независимо къде се намират, да бъдат мотивирани и ангажирани в повече и различни физически активности“, коментира Виктор Косконел, изпълнителен директор на Содексо България. „Уверени сме, че колкото по-активни са българите, толкова по-добър ще бъде цялостният социален и икономически статус на страната. В допълнение към подобряването на физическото здраве, спортът е фактор в превенцията на редица заболявания, намалява стреса, подобрява душевното здраве и социалния живот.“

Според последното проучване на Евробарометър по темата, публикувано по-рано тази година, повече от половината българи не участват във физически активности. Около 49% от населението на ЕС практикува спорт рядко или никога. В дъното на класацията Румъния (7.5%) и България (9%) са с най-нисък брой спортуващи. Повече по темата тук .

„Отделянето на поне 30 минути на ден за любимия спорт, независимо дали сме вкъщи или на работа, може да бъде изключително полезно. Иновативната програма на Sport Pass позволява само с една карта да получиш неограничен достъп до повече от 300 вида спорт и забавления в нашата разнообразна и непрестанно растяща мрежа от партньори. Вече не е необходимо да имаш една карта за фитнес и друга за плуване или пък да чакаш за месечен абонамент, за да пробваш нов спорт или клуб. Всеки ден може да бъде различен. Ние сами избираме мястото, времето и спорта“, допълва Виктор Косконел.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве