ВТУ ще си сътрудничи с Института за публична политика

В препълнената със студенти и преподаватели зала „Европа“ на Ректората на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” се проведе среща-дискусия с посланиците доц. д-р Здравко Попов и д-р Любомир Тодоров. Те бяха във ВТУ по покана на студентския дипломатически клуб „Имхотеп”. Темата, по която беседваха младите хора, бе „Глобалните предизвикателства пред Европа и света“.

Преди това дипломатите се срещнаха с ректора проф. д-р Христо Бонджолов. На срещата беше обсъдено сътрудничеството между Великотърновския университет и Института за публична политика, както и бъдещи съвместни инициативи.

Посланиците запознаха студентите със спецификата на задълженията си и мотивацията, която ги е накарала да изберат тази отговорна професия.

Доц. д-р Здравко Попов говори за Европа и предизвикателствата, пред които е изправена през последните години. Европа на различни скорости и в различни посоки. Мястото на България и бунтът на малките държави.

От своя страна д-р Любомир Тодоров разказа за работата си като посланик на Република България в Япония и Австралия. За глобалните предизвикателства, дипломацията, политиката, сигурността и икономиката на двете държави.

„Възпитавайте способности, а не знания. Имайте идеи, създайте мрежа от приятелства, търсете шанса, мислете в големи измерения, станете креативни, бъдете новатори“, бе един от съветите, дадени от посланик Любомир Тодоров на студентите.

В края на срещата председателят на Дипломатическия клуб „Имхотеп“ Светослав Мишев удостои доц. д-р Здравко Попов и д-р Любомир Тодоров със званието „Почетен член на клуба“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони