Въведоха вечерен час за децата в Нова Загора - до 19.00 ч.

В кв.“Шести“ има пропускателен режим, разяснява се за корона вируса с мегафон, на майчин език

От 17 март в Нова Загора и общината се въвежда нов вечерен час за децата и учениците. Те ще имат право да се придвижват без придружител до 19 часа. Мярката е разпоредена от кмета Николай Грозев във връзка с кризисния план на оперативния щаб в общината.

Освен скъсения срок на действащия вечерен час за малолетните и непълнолетните лица, кметът въведе пропускателен режим на живущите в новозагорския квартал „Шести“. Целта е да се предотврати струпване и движение на големи групи от хора. Едновременно с това общината организира разяснителна кампания в квартала, която се извършва с мегафон, на майчиния език на местните жители. Предоставя им се информация за инфекцията, причинена от новия коронавирус, за предпазните мерки и ограничителни режими, които задължително трябва да се спазват. На домоуправителите е разпоредено да организиран засилена дезинфекция на общите части на сградата.

Общината откри горещ телефон 0457/6-27-11, на който хората могат да подават сигнали за пристигащи от рисковите държави лица.

Местната администрация съвместно в Районното управление на МВР осъществява контрола върху изпълнението на ограниченията, наложени със заповедта на здравния министър от 13 март. От общината публикуваха снимки на красивия градски парк, от които се вижда, че няма посетители. „Нашата красива Нова Загора опустя, но само така ще се справим, заедно!“, гласи поместеният коментар на кмета Грозев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини