В Бургас създават Родителски съвет

Родителски съвет ще бъде създаден в Бургас. Той ще е консултативен орган по въпросите на образованието, оглавяван от кмета на града Димитър Николов.

Всеки желаещ родител има право да се включи в Съвета, като до 12.02.2018 година, директорите на детските градини и училищата, трябва да представят в Дирекция "Образование" списък на желаещите да се включат в него.

Родителският съвет ще има две секции - "Предучилищно образование" и "Училищно образование". Той ще разглежда въпроси, свързани с реда на прием, със сигурността и изграждане на видеонаблюдение в учебните заведения, с пропускателния режим и с храненето в училищните столове и детски градини. Ще се правят и внезапни проверки на училища и забавачки

Междувременно в понеделник, бе представена новата директорка на ОДЗ "Брезичка"- детската градина, нашумяла със скандалния клип, на който се вижда как възпитателки малтретират децата. Записът показа крясъци от страна на възпитателка, наричаща ги с обиди като „тъпунгери”, блъскане и др.

4 възпитателки, в това число и директорката бяха уволнени, а сега на тяхно място Общината назначи нови преподаватели. За директор е назначена Константина Иванова, която досега е била главен учител в друга забавачка.

Константина Иванова ще е временно изпълняваща длъжността, до назначаването на конкурс, съобщиха от кметството в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България