ГЕРБ печели вота с поне 6 евродепутати

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов няма амбиции за Брюксел

Номинации за листите, ще има и нови лица

ГЕРБ ще има поне шест депутати в следващия Европейски парламент и отново ще е първа политическа сила. Това заяви в Сливен евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев. Този изборен резултат ще създаде добри условия за работа за местния вот наесен, отбеляза още Уручев. И допълни: Диалогът, който ще се води с гражданите, е “Европа в нашия дом”. Целта е да се покаже как благодарение на европейската солидарност и ГЕРБ, подкрепата от ЕС достига до всяко населено място.

Владимир Уручев подчерта, че бъдещето на Европа е в ръцете на младите. На някои места в България активността на гласуващите младежи достига до 30 на сто, докато в Европа процентът е три пъти по-малък.

В същото време пред БНР зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отбеляза, че партията ще подреди листата за евроизборите “след номинационни събрания, но при всички случаи ще има и нови лица”. “Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот”, заяви още Цветан Цветанов. “Оценката гражданите ще могат да я направят на предстоящите избори – европейски и местни, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Припомняме, че на 20 януари от ГЕРБ свикват актива си на национална предизборна среща в НДК и тогава ще бъде даден официалния старт на предизборната кампания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика