Гилдията награди отличниците в строителството (обзор)

На бляскава церемония в НДК бяха наградени отличниците в строителния бранш за 2019 г.

Бизнесът събра средства за нов фонд за подпомагане на студенти и ученици

“Геострой” АД грабна приза за цялостен принос

Индустрията ще расте и догодина, прогнозират от бранша

Най-добрите строителни компании бяха отличени от Камарата на строителите в България на бляскава церемония в Националния дворец на културата. Годишният бал на бранша, организиран от Камарата на строителите в България, събра на едно място представители на държавата, гилдията, синдикалните и бизнес организации. Традиционното събитие по повод професионалния празник на строителя Димитровден бе уважено от вицепремиера Мариана Николова, регионалния министър Петя Аврамова, транспортния є колега Росен Желязков, министъра на околната среда и водите Нено Димов, председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски и народни представители.

Призът сред големите компании в областта на високото строителство грабна “Главболгарстрой” АД. Победители в раздели “средни строители” и “малки строители” са съответно”Обонато Билд” ЕООД и “ЗСК Монтажи” ООД.

В категорията на транспортната инфраструктура сред големите фирми отличниците са “Трейс Груп Холд”, “Хидрострой” АД и “Джи Пи Груп” АД. Сред средните по големина и малки фирми триумфираха “Симекс” ЕООД и “Автомагистрали София” ЕООД. Златните призове за строежи от енергийната инфраструктура бяха връчени на “Дитсманн Енергоремонт Холдинг” АД, „ Т и Д Инженеринг” ЕООД и “Протех” АД.

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златни статуетки получиха “Пайп Систем” AД, “Мико - Д” ООД и “КОЦЕВ и ЦВЕТАНОВ” ООД.

За първи път бе връчена и статуетка за цялостен принос в областта на строителството. Наградата заслужено отиде при “Геострой” АД. Ценното отличие беше връчено от изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Евгени Иванов. По време на церемонията бяха връчени още две специални награди. Отличието за най-динамично развиваща се компания отиде при “Микс-Констръкшън” ООД, а инвеститор на годината в човешкия капитал стана “Парсек груп” ЕООД.

“Когато сме единни и обединени, можем до определяме ясни правила в бранша и да се противопоставим на нелоялната конкуренция в сивата икономика”, заяви председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев. Той отбеляза, че освен коректив браншът е и партньор на държавата. “През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Прогнозите ни за 2020 г. също са за растеж, предвид навлизането на програмния период в най-активна фаза.”, допълни Терзиев. През следващата година ще тръгнат проекти за изграждане на 800 км водопроводна мрежа, 400 км канализация и нови пречиствателни станции, както и много други инфраструктурни такива, за които ще разчитаме на добрата работа на строителите, заяви регионалният министър Петя Аврамова. Почетният председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов призова представителите на институциите да позволят на гилдията да санира толкова сгради през следващата година, колкото и през тази.

По време на бала се проведе и благотворителен тих търг за 12 картини на художника Павел Митков. С част от събраните средства в 18 500 лв. Камарата на строителите ще учреди фонд за подпомагане на студенти и ученици от висшите технически училища и професионални гимназии по строителство.

Златен рекламодател на тазгодишния бал е “Каро Трейдинг”. Сребърни рекламодатели са компаниите “Пайп Систем” АД, “Геострой” АД, “Джи Пи Груп” АД и “Рьофикс” ЕООД. Бронзови рекламодатели са: “Виваком” АД, “Главболгарстрой Холдинг”, “ИСА 2000” ЕООД, “Мапеи България ЕООД”, “Хидромат” ООД, “Планекс”, “Евро Алианс Тунели” ЕАД, “Нелбо” ЕАД, “Европейски Пътища” АД и “Громахолд” ЕООД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес