МВР: Между 300 и 400 хил. лева е откраднатата сума от инкасо автомобила в „Овча купел“

Сумата, открадната при обира на инкасо автомобила , е между 300 хил. и 400 хил. лева. Това каза заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев по време на редовния месечен брифинг на МВР.

Снощи в 22.50 часа е получен сигнал, че в ж.к. „Овча купел“ пред трезор, където се извършва събирателна дейност на парични средства, е извършен грабеж на инкасо автомобил. Извършителите до този момент са неизвестни.

Те са използвали тъмен високо проходим автомобил и са носили хладно оръжие, но не са го използвали. Използвали са единствено физическа сила, за да свалят служителите на инкасо автомобила, в резултат на което са им нанесли контузни рани.

Охранителите са прегледани и са освободени от Център за спешна медицинска помощ по тяхно желание“, обясни Арабаджиев и уточни, че охранителните фирми не трябва да подценяват предписанията, които им се правят oт държавата.

„В резултат на такива неглижирания се случват инциденти като днешния. Но искам да уточня, че колегите, които са получили сигнала, са реагирали адекватно, предприели са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право