Григор излезе от негативна серия

Григор Димитров възкръсна срещу германеца Максимилиан Мартерер в среща от втория кръг на тенис турнира в Маями. Българинът губеше първия сет, но след това успя да намери ритъма си и обърна мача срещу 73-я в света - 4:6, 6:2, 6:1. Колебанията си в играта асът ни обясни, че е тренирал само през деня, а битката бе на осветление. „Наложи се бързо да се пренастроя – каза Григор. - През последните седмици нещата не се нареждаха, както исках. Всеки един успех в момента е ценен за мен.“

Така Димитров излезе от негативната серия с 3 победи. Той не бе побеждавал от 17 февруари, когато срази Давид Гофен (Израел) на полуфиналите в Ротердам. После претърпя поражения от Роджър Федерер (Швейцария), Малек Джазири (Тунис) и Фернандо Вердаско (Испания).

С този успех Димитров подобри и класирането си от 2017-а в Маями. В третия кръг 4-ят в света среща французина Жереми Шарди, елиминирал сънародника си Ришар Гаске - 7:5, 6:1. Българинът е с актив от 3:1 победи, като до трите успеха стига трудно – в пет сета на Аустрелиън оупън (2012) и Ю Ес Оупън (2016), а в Бризбейн (2015) печели в три части. Единствената победа за французина е на старта на „Ролан Гарос“ през 2011-а.

„Много добър играч, разполага със силен сервис и форхенд“, бе кратък Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт