Григор: Не паднах духом и за секунда

Григор Димитров заяви, че няма нужда от жега, за да побеждава.

„Страхотна атмосфера, великолепен корт, нито горещо, нито студено време, без вятър – прекрасен момент за тенис!“ Така българската звезда описа обстановката в Мелбърн веднага след победата си над австралиеца Ник Кириос в неделната вечер. „Стигнах дотук и това е добре, но сега трябва да започна да се наслаждавам на момента и да изпитвам удоволствие на корта – добави още той в уводните си думи на пресконференцията. - Колко пъти още ще имам възможността да играя на „Род Лейвър Арена“? Това ми е мотивацията.“

- Какво научихте за себе си днес?

- Най-вече, че мога да включа на друга скорост, когато има нужда. Това е важно, защото имах известни проблеми досега в турнира. Но във важните моменти успявам да натисна съединителя. А и все пак днес играта ми беше на по-високо ниво.

- С Кириос си разменихте доста думи край мрежата, той вярва, че вие можете да спечелите титла от Големия шлем...

- Имаме голямо уважение един към друг и всеки пък си говорим в съблекалнята. На корта беше голяма битка, но в крайна сметка ние сме хора и искаме и да се забавляваме. Пожелах му успех в следващите турнири. Няма нужда да разказвам всичко, което говорим помежду си. Понякога е прекалено лично.

- Ник е особен случай – няма треньор и прави нещата по свой начин. Понякога успешно, друг път не. Какво мислят останалите тенисисти за него?

- Не знам какво мислят всички тенисисти за него. Виждаме колко страстен може да бъде на корта, понякога играе невероятно. Той е много много талантлив, ако не и най-талантливият. Мисля, че вече започва да намира пътя си. А е и страхотно момче. Понякога ми е тъжно да играя срещу него, защото сме приятели, но пък ето, че направихме страхотен мач. В някои моменти е напълно непредсказуем на корта, но в доста случаи знаех какво ще направи и се усмихвах вътрешно. Друг път пък удря в противоположната част на корта, но за мен беше важно да се придържам към своя план и да вярвам в своята игра. Не трябваше да му позволявам да ме накара да играя неговата игра.

- Когато той направи онзи луд пропуск и ви даде шанс да сервирате за мача, не успяхте да завършите. Моментът не ви ли разочарова?

- Честно казано, изиграх много слаба точка. Взех грешно решение с онзи сечен удар, това е. Трябваше да го преглътна и да отида от другата страна. Казах си: „Хей, човече, опитай пак“. Да, щеше да е страхотно да бия без трети тайбрек, но и за секунда не си позволих да падна духом. А и успешните точки, които направих след това, ми дадоха крила, надежда и нова цел, върху която да работя.

- Как оценявате следващия си съперник?

- Стигнал е дотук, значи... трябва да съм готов за него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт